Barnen är värda tid med sina föräldrar

Vårdnadsbidraget är på väg att avskaffas.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Jag undrar: Vad blir bättre av att föräldrar ägnar mindre tid åt sina barn? Skulle någon vilja säga på sin dödsbädd: ”Jag jobbade i alla fall mycket när barnen var små!”?

Vårdnadsbidraget handlar inte om så mycket pengar, men sänder ut en signal om att föräldrar är viktiga. Små barn behöver framför allt kärlek.

Undersökningar visar att allt fler ungdomar mår allt sämre. Samtidigt pumpar politiker ut ett budskap till dagens föräldrar att satsa på arbete och mindre tid på barnen. Vissa föräldrar har inget val, utan måste arbeta hårt för att få tillvaron att gå ihop. Ingen skugga över dem.

Men generellt sett är det i vårt stressiga tidevarv angeläget att fundera över vad som är riktigt viktigt. Min man och jag har prioriterat tid med barnen framför andra saker. Det valet är jag tacksam över. Jag önskar att många fler familjer vågade gå mot strömmen och ge barnen en trygg start i livet på hemmaplan i förälderns kärleksfulla blick. Det är barnen värda.

 Sara Strålin, trebarnsmamma , Botkyrka

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KYRKATTACKEN I SRI LANKA
Premium
Foto: Gemunu Amarasinghe