Be för alla som kämpar mot corona

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Jag skulle vilja uppmana Sveriges kristna till förbön för alla som arbetar med att bekämpa smittspridning och att vårda de drabbade. Det finns destruktiva krafter i rörelse, särskilt på sociala medier. Man smutskastar stats­epidemiologen, statsministern, Folkhälso-myndigheten med flera samt sprider rädsla genom negativa inlägg med påstådda fakta och egna tolkningar utifrån en mycket begränsad insikt. Personal inom vård och omsorg arbetar så mycket man kan utifrån givna resurser.

Sammanfattningsvis kan sägas att många lever under stor press just nu och behöver våra förböner. Vi kan be och vi kan vara medmänniskor, uppmuntra och hjälpa utifrån våra egna resurser. Sverige ligger bra till i förhållande till andra länder och vi ber att det ska förbli så. Det är mitt enkla budskap och jag är övertygad att också våra kyrkoledare vill uppmuntra till förbön. Var rädd om dig, men var inte rädd. Vi kommer att klara det här tillsammans!

Bo Davidsson, Kungälv

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (83%)
  • Nej (17%)
  • Vet inte (0%)

6 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Coronakrisen
Roland Utbult och hans hustru Marie Nylén Utbult.
Foto: Fredrik Sandberg/TT, Privat
Foto: Fredrik Sandberg/TT, Privat
Kyrkorna och coronakrisen
Coronakrisen