Begrunda himlen – inte bara i allhelgona

Inför allhelgonahelgen blir vi särskilt påminda om alla våra nära och kära som gått före oss till himlen. Tänk om himlen fick bli så verklig för oss, att vi varje dag förväntade oss att vara där vid dagens slut.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Hur skulle vi leva då? Vilka konsekvenser skulle det få för vår syn på livet och allt vi har omkring oss? Jag tror att livet skulle få en djupare mening om vi kunde se på våra liv ut ett evighetsperspektiv. För vi har ju vårt medborgarskap i himlen.

Är himlen vår viktigaste referenspunkt i tillvaron som kristna i dag? Eller har vi låtit fönstren mot evighetens värld sota igen av kärlek till denna världen? Men för att vi inte tappa fokus i tillvaron här på jorden måste himlen och det som är därovan bli våra hjärtans mål. Det är ju dit vi är på väg!

Arne Brännström, Lidköping

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat