Bibeltrohet är inte att diskriminera

Det handlar om respekten för Gud och vad han säger i sitt ord.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det finns stor orsak att vara tacksam över den öppenhet och tolerans som kännetecknar vårt svenska samhälle i dag. Att man blir respekterad, oavsett social, etnisk eller sexuell tillhörighet, är nog en självklarhet för de flesta. Denna öppenhet, och respekt för varandra, får dock aldrig innebära att man stänger debatt och samtal, i frågor där man som individer inte alltid har samma uppfattning.

Rätten att exempelvis hävda, utifrån olika bibeltexter i Nya testamentet, att inga otuktiga, avgudadyrkare, tjuvaktiga, drinkare eller själviska människor skall få ärva Guds rike (1 Kor 6:10), måste få sägas/skrivas utan att detta uppfattas som diskriminerande.

Även när det gäller den betydligt mer laddade frågan i dag, homosexuell utlevelse, som enligt samma bibeltext (1 Kor 6:9) inte heller är förenlig med ett kristet liv, måste också få sägas utan att detta ska uppfattas som diskriminerande. Det handlar om respekten för Gud och vad han säger i sitt ord, vilket inte är att diskriminera.

Alla vi människor, även vi som har en kristen bekännelse, har olika frestelser och böjelser som vi kämpar med. Och inte bara kämpar med utan även ibland faller för. Den som inte erkänner det, förnekar en del av sig själv.

Men Paulus, som skriver om vad som är förenligt eller icke förenligt med ett kristet liv, skriver också om att vi kan få kraft genom den helige ande att övervinna vårt kötts olika svagheter och böjelser.

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
EU-VALET 26 MAJ
Nyheter
Foto: Anders Wiklund/TT
Premium
Foto: Arne Winerdal