Bila nyktert i midsommartider!

Antalet döda i trafiken var 2017 det lägsta någonsin. Av dessa är det ännu fler än tidigare som dött av kombination alkohol/droger och trafik.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

En tolkning är att respekten för att kombinera alkohol eller droger och trafik har blivit sämre. Kanske är det så, kanske inte.

Hur som helst hör inte trafik och alkohol eller droger ihop. Risken att du åker fast och tappar ditt körkort finns men ännu värre är vad som kan hända med oskyldiga som kan drabbas.

På Motorförarnas helnykterhetsförbund har vi ofta kontakt med personer som drabbats av rattfylleriets konsekvenser. Det handlar om allt från allvarligt skadade, barn som förlorat föräldrar, ungdomar som förlorat kompisar, människor som själva blivit skadade, föräldrar som förlorat ett barn.

Det här berör väl inte läsare av tidningen Dagen tänker du kanske?

Jo, det berör oss alla. Alla kan vi påverka att andra som vi vet har druckit alkohol inte kör sin bil sent på midsommarnatten eller dagen efter. Dels genom att prata om saken och om det blir ”hett läge”, helt enkelt plocka nycklarna av en person som tappat omdömet och tror sig köra.

Glad midsommar från oss på MHF! Uppträd i trafiken som du vill att andra ska uppträda mot dig.

Göran Sydhage, Motorförarnas helnykterhetsförbund

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Övergrepp i kyrkan
Foto: Isaac Holmgren
Foto: Isaac Holmgren
Corona och äldreboenden
Sexhandel