Dags att vakna inför det militära hotet

I väntan på profeter använder Gud två militärer.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

På mitt nattduksbord ligger två böcker just nu. Den ena boken har rubriken Dom över Sverige och utkom 1951. Den handlar om syner Gud lät pingstpastorn Birger Claesson se 1951 när han under bön såg fientliga härar invadera och ockupera vårt land. När boken kom ut blev den en väckarklocka för Sveriges kristenhet och befolkning. Bönerop steg upp mot himlen om räddning för vårt land.

Den andra boken kom ut i år – 69 år senare – och varnar även den för en förestående dom över Sverige. Boken heter Sverige i krig - Ryskt anfall 2023 och har två pensionerade officerare som författare. Den ene överstelöjtnant och före detta militärstrateg. Den andre generalmajor och tidigare regementschef. Båda med stor kunskap om ryskt militärt hot mot Sverige.

I bokens fiktiva händelseförlopp beskriver de båda officerarna hur Sverige utsätts för ett blixtanfall på bred front, överraskas totalt och invaderas genom ryska landstigningar och luftlandsättningar. Invasionsförberedelserna har pågått länge genom att det bakom kulisserna bedrivits ett spel där Sverige destabiliserats och den politiska ledningen handlingskraft förlamats.

Herren sa till Birger Claesson att det var dags att sluta skämta och ta saker och ting på allvar. ”Det är skillnad på humor och skämt sa Gud” och underströk med detta allvaret i de syner som han lät Claesson se. Efter att ha läst boken Sverige i krig - Ryskt anfall 2023 vill jag påminna den sovande kristenheten om de sista orden från det sjunkande Estonia: ”Det ser illa ut, det ser mycket illa ut". Det är dags att Herren uppväcker profeter som i likhet med Isaskars söner i 1 Krön 12:32 förstår att tolka tidens tecken. I väntan på profeter använder han två militärer.

Ove Aronsson

Dala-Järna

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (100%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

2 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Kyrkan under isoleringen
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat