Ett klokt beslut av Ebba Busch Thor!

Heder åt KD som vågat göra det som stora delar av svenska folket tycker är rätt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Beslutet från Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor att öppna upp för samtal och dialog med samtliga riksdagspartier, inklusive SD, var ett mycket klokt beslut.

Att både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) tillsammans med övriga partiledare snabbt gjorde kritiska uttalanden emot Ebba Busch Thor och KD:s beslut att föra dialog med samtliga partier i riksdagen framstår minst sagt som obegåvat. Inte minst kritiken från Annie Lööf och Jan Björklund, som är de stora svikarna, kan knappast någon uppfatta som seriöst. De båda som svek Alliansen och i stället valde att bli ”stöd­partier” till Stefan Löfven och socialdemokraterna.

Detta trots att Annie Lööf tidigare sagt att hon hellre skulle äta upp sin högersko, än att bli ett stödparti åt Social­demokraterna. Jo pyttsan, kan man säga nu med facit i hand. De släppte fram Stefan Löfven (S) som statsminister, igen, i stället för Alliansens egen statsministerkandidat, Ulf Kristersson (M). Totalt inkompetent och obegåvat handlande. Naturligtvis borde de i stället ha stött Alliansens eget förslag till statsminister, och låtit alla partier som ville stödja ett sådant förslag fått göra det.

Argumentet från Ebba Busch Thor och KD, att nu öppna upp för samtal och dialog med samtliga partier i riksdagen, för att få igenom sin egen politik, är både klokt och rätt. Det är också ett riktigt beslut, utifrån de väljare som röstade på KD för att det skulle bli genomslag för den politik som KD står för. Heder åt Ebba Busch Thor som vågat göra det som stora delar av svenska folket tycker är både ett klokt och rätt.

Gunnar Johansson, Sundsvall

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Foto: Privat & Anna B. Sandberg
Foto: Privat & Anna B. Sandberg