Fel om ateisters syn på livet

Replik på ”Den politiska ateismen vill utplåna Gud” 13/9: Rune G Svenson påstår i Dagen (13 september) att Humanisterna och ”den politiska ateismen” (vad det nu är) vill utplåna Gud ur samhällsgemenskapen. Han låter även Humanisterna associeras med det Satanistiska samfundet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Humanisterna försvarar alla människors rätt att tänka och tro som de vill. Det gör även alla ateister som jag känner. Att människor ska ha rätten att tro som de vill, innebär att kristna människor ska ha rätten att tro på både Gud och Jesus. Det innebär också att människor ska ha rätten att inte ha någon religiös övertygelse.

Svenson tycks även mena att ateism leder till att livet blir meningslöst. I så fall undrar jag på vilken grund detta antagande vilar. Hur kan Svenson ha kunskap om vad världens alla ateister innerst inne tänker om sina liv? Som ateist kan jag meddela att jag har ett liv som känns djupt meningsfullt. Jag utgår ifrån att de allra flesta människor har denna upplevelse, inklusive människor med religiös tro.

Johan Franzon

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Explosionen i Beirut
Johanna Svanelind arbetar för Act Svenska kyrkan i Beirut, men är just nu i Sverige. - Den värsta chocken har börjat lägga sig, men det har varit tunga dagar, säger hon om explosionerna i staden.
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Fysiska gudstjänster
Dan Salomonsson, Sara Mellergård, Krister Liljegren.
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Kyrkoledarval i Equmeniakyrkan