Fortsätt lyft kristna värderingar, KD!

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Debatt

I Sveriges flagga finns ett kors som sedan århundranden representerar kristendomen. Många i vårt land bär också ett kors runt halsen som påminner om kristendomen.

Sverige har som nation byggts upp med kristna värderingar, hämtade från Bibeln. Kristdemokraterna, har, en uppgift att konsekvent lyfta detta i den politiska debatten. En uppgift som inte får glömmas av partiets främsta företrädare. Många i vårt land längtar efter att få höra detta, oavsett om man är troende eller inte. Det finns, som jag ser det, en längtan efter vägledning från principer som är djupt medmänskliga. Som står högre än vad som förekommer i den nuvarande allmänna debatten. Som också ger vägledning om hur metoo-övergrepp kan bekämpas.

Som allmän vägledning för oss om folk finns de tio budorden från Moseböckerna. Där nämns bland annat att du ska inte mörda, du ska inte begå äktenskapsbrott, du ska inte stjäla och du ska inte ljuga. Jesus sammanfattar lagen i Matteus 7:12: ”Allt vad ni vill att människorna ska göra er, det ska ni också göra dem”. Ju fler som följer buden, desto bättre blir det för människorna i vårt land.

Agne Ericsson, Örebro

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.