Gitten Öholm: Rösta rätt för Sverige och för Israels skull

När du lägger din röst i valet den 9 september vill vi uppmana dig att ta reda på vem och vilka partier som aktivt stöder landet Israel.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Att tala om välsignelser hör kanske inte till i den dagliga politiska vokabulären i Sverige, men för en bekännande kristen är det ett väl känt begrepp. Sedan urminnes tider använder kyrkan sig obehindrat av den aronitiska välsignelsen, ett arv från Guds egendomsfolk genom Moses och profeterna, detta tror vi har haft en positiv påverkan på Sverige i över 1000 år.

Som kristna med våra rötter i den heliga skriften, är välsignelsen starkt förknippat med vårt förhållande till landet Israel. Enligt Bibeln är det Guds fasta och eviga beslut att välsigna sitt utvalda folk, judarna och det land han har gett sitt folk i Eretz Israel och den nation som i sin tur talar väl om landet. Om vi gillar eller ogillar den sittande regeringen i landet eller inte, spelar mindre roll. Det har inget med saken att göra.

Det är beklagansvärt för Sverige, det den rödgröna regeringen har åstadkommit med vår utrikesminister i spetsen genom sin ”kampanj” mot Israel och det judiska folket. Här har Sverige sorgligt nog hamnat på den diametralt motsatta sidan av att bli välsignad. Detta är ett viktigt böneämne.

Den kristna trons rötter är inbäddat i det judiska folkets historia. Låt oss ta vara på detta gigantiska arv, den judisk-kristna tro, tradition och människosyn. För Sverige som land och folk är det av största betydelse att vi får en regering som är villig att välsigna Israel genom den politik som förs.

När du lägger din röst i valet den 9 september vill vi uppmana dig att ta reda på vem och vilka partier som aktivt stöder landet Israel. Det kan ge en långsiktig välsignelse för vårt land Sverige. Som kristna måste vi självklart i första hand be om Guds förlåtelse och förbarmande över vårt land, men också vara medvetna om betydelsen av att vi väljer rätt representanter när vi går till valurnorna i september.

Vår önskan och vår bön är att vi får en (ny) regering där landets utrikesminister är en person som talar väl om Israel och behandlar landet på ett anständigt och rättvist sätt. Ett viktigt första steg är att flytta den svenska ambassaden i Israel till Jerusalem, Israels och judarnas huvudstad sedan 3000 år.

Gitten Öholm, ordförande Internationella kristna ambassaden Jerusalem, Sverige

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.