Helt fel om SD och invandringen, Carl Uhr

Flyktingfrågan kan för oss som valt att följa Jesus inte handla om pengar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Svar till Carl Uhr (Dagen 1/10). Efter att ha läst din replik till Stefan Swärd angående Sverigedemokraterna och invandringen så skulle jag vilja påstå att du har helt fel i din argumentation och det utifrån två punkter.

Dels utgår du från ekonomiska kostnader och dels från en nationstanke. I Matteusevan­geliet 6:24 säger Jesus att vi inte kan tjäna både Gud och mammon (pengar). Alltså kan inte flyktingfrågan för oss som valt att följa Jesus handla om pengar. Vi måste se till behovet, och ja tyvärr så är det inte alla som lyckas ta sig hit (eller har råd). Men vi ska inte sluta ta emot människor här för den skull, vi ska heller inte strypa all hjälp till de drabbade områdena. Vi behöver hjälpa till med både och.

Det andra du gör är att argumentera utifrån vad som är bäst för Sverige. Där råder det delade meningar kring vad som är bra och dåligt. Men jag tror inte att vi som kristna ska fundera kring det över huvud taget. Vi är ju medborgare i himmelriket. En världsvid familj, med syskon runt omkring hela jorden.

Sen undrar jag över en sak till av ren nyfikenhet. Varför är du så rädd för islam? Är du inte trygg i din kristna tro?

Till sist så vill jag hänvisa till Matteusevangeliet 2:13–18 där det berättas om hur även vår mästare var flykting. Tänk vad som kanske kunde ha hänt om de inte hade fått hjälp.

Rasmus Lenander

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KYRKATTACKEN I SRI LANKA
Premium
Foto: Gemunu Amarasinghe