Innanför eller utanför

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Visst blir man besviken ibland på tv-gudstjänsterna, inte minst vår kloka funktionshindrade dotter, nu 35 år, med Downs syndrom. Hon ser troget på tv med längtan i ögonen när ungdomarna sjunger. Fast engelska förstår hon ju inte …

Min nu hemförlovade fru och jag, pappa till fem barn, bestämde oss att vårt sladdbarn inte skulle bli en ängel innan hon föddes. Men man blir rädd när man allt oftare inte ser några funktionshindrade barn på tv-gudstjänsterna. Vad är det som händer?

Tänk bara om alla visste vad dessa kloka barn, som inte passar in i de normala ramarna kan tillföra: kärlek, vishet och glädje – om de bara får. Men först måste vi lära oss att tala naturligt till dessa våra kärleksbarn i stället för att låtsas med leenden utan mening. För som alla barn genomskådar de oss.

Alla, både utanför och i kyrkorna skulle bli mer kristuslika och kunna skapa det goda klimat, i hela världen, som alla väntar på: ”Se hur de älskar varandra”.

Hans Wirgård,

Edane

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (100%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

4 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Sommarkonferenserna
Foto: Johannes Ottestig
Foto: Johannes Ottestig
Kristen i coronakrisen
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Coronakrisen
Pat Marmo, ägare till en begravningsbyrå i Brooklyn, berättar att de är kraftigt överbelastade till följd av corona-pandemin. 
Foto: John Minchillo
Foto: John Minchillo