Inte besviken för färre kryss

Jag har jobbat för att även kyrkor och församlingar ska få goda förutsättningar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Jag vill betona att jag inte är besviken på att Roland Utbult fick flest kryss (Sverre Larssons svar, Dagen 12 sep). Det både kan och ska jag acceptera som professionell politiker.

Under mina 20-25 år i kristdemokraterna har jag lagt motioner om abort, jag har arbetat för förbättrade familjesituationer, jag har som kommunalråd i Uddevalla startat ett pastorsråd där kommunalråd och pastorer träffar varandra tre till fyra gånger per år, jag har invigt församlingarnas gemensamma midsommar konferens, jag har arbetat aktivt för kyrkornas arbete för hemlösa och uteliggare som sker via Saronhuset, jag har kämpat för att kyrkornas familjedag ska uppmärksammas inom kommunen, jag har jobbat för att kyrkornas gemensamma satsning på Påskspelet ska utvecklas. Kort och gott jag har idogt och systematiskt jobbat för att även kyrkor och församlingar i Uddevalla ska få goda förutsättningar. Trots det hängs jag ut som en dålig kristen kandidat av folk som varken känner mig eller vet vad jag har gjort.

Magnus Jacobsson (KD)

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium
Foto: Leif R Jansson / TT