Jag håller inte med forskarna om islam

De allra flesta av dem är helt igenom härliga och ärliga människor.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Som man frågar får man svar heter det. I Sverige kan man säga det om viss forskning, som till exempel den om islam. Staten (läs sossarna och kultureliten) har bestämt att islam är fred och all forskning ska visa detta – punkt, slut.

Antingen är forskarna okunniga om islam eller så kan de ­islam och tycker att det är helt okej att islam tar över väst, Sverige och hela världen. Det tycker inte jag. Jag växte upp inom islam och vill helst inte uppleva islamisk överhöghet och leva under den.

Det vore bra om de någon gång kunde komma ut i verkligheten och besöka till exempel Tensta, där man uppmanar kristna att flytta ut ur deras område, eller Rinkeby, där konvertiter inte får finnas. Eller varför inte i Vivalla i Örebro där barn på Vivallaskolan bär t-shirts och armband med bilder på Hassan Nasrallah, terrororganisationen Hisbollahs ledare, och hyllar hans terror mot Israel och judarna. En elev berättade för mig för några år sedan hur Nasrallah skulle utrota alla judar och därefter kristna från Mellanöstern. Att detta är målet får tyvärr rätt så många barn lära sig, även här i Sverige.

Jag känner många muslimer, hela min släkt är muslimer, och de allra flesta av dem är helt igenom härliga och ärliga människor som vill leva i fred och harmoni med alla sina medmänniskor. Däremot är det så att Muhammed sa att det var okej att med lögn och krig vinna över människor till islam.

År 628 slöt Muhammed fred med Mecka för att, cirka 15–16 månader senare bryta mot denna överenskommelse och i ett blixtanfall erövra staden. När han fick kritik för att ha brutit mot fredsfördraget svarade han att Allah har ingen skyldighet att tala sanning till de otrogna och att det var rätt att ljuga för att vinna över månggudadyrkare och otrogna. Judar och kristna kallas flera gånger för otrogna i Koranen.

Apropå detta att oheliga allianser bildas när det gäller att hata väst och demokratin, och framför allt judar, vill jag påminna om de upplopp som har förekommit i Malmö, där kommunister och olika vänster­aktivister gick hand i hand med islamister.

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KYRKATTACKEN I SRI LANKA
Premium
Foto: Gemunu Amarasinghe