KD behandlar Enochson fel

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det Annelie Enochson skrev på sin blogg är precis det som många känner. RFSU/RFSL har med hjälp av bleka politiker tillåtits att kidnappa de officiella åsikterna om sex, sexualundervisning och vad som kan anses som ”normalt”. De som har annan åsikt, och det är väldigt många bland så kallat ”vanligt folk” oavsett kristen tro eller inte, tillåts inte komma fram i debatten. Det är en svensk form av censur som nästan ingen vågar ifrågasätta i dag av rädsla för att bli påhoppad i ett politiskt och massmedialt drev.

Det är en ynkedom av KD och dess presschef Johan Ingerö att med politiska härskarmetoder peka med hela handen och säga ungefär som man säger till ett barn; ”Usch och fy, Enochson, nu var du allt väldigt dum sådana åsikter får man inte framföra”.

Är KD ett demokratiskt parti eller inte? Är det öppenhet och åsiktsfrihet som gäller? Enochson försöker inte införa diktatur eller kriminalitet, hon säger bara sin åsikt i en social och politisk fråga. Synd att hon tvingades censurera sin egen blogg. Vad hade hänt om hon inte gjort det? Hade hon blivit utesluten ur partiet? Inte konstigt att KD tappar väljare.

Själv har jag röstat på dem under flera val eftersom jag anser att Sverige bör ha ett starkt parti som står på kristen grund, men nu verkar inte det partiet finnas längre så jag får endera rösta på något annat parti (tveksamt) eller avstå från att rösta (troligt).

Annelie Enochson, lägg in blogginlägget igen och ta strid för dina åsikter!

Johan Ingerö, presschef i KD, det där var riktigt dumt sagt, jag trodde du och partiet var betydligt bättre än så.

Jag håller sällan med Göran Persson men nu gör jag det när han säger att KD är på väg ner i ett slukhål.

R Strandberg

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KYRKATTACKEN I SRI LANKA
Premium
Foto: Gemunu Amarasinghe