KD förlorar inget på att avstå Pridetåget

Via Kristdemokraternas medlemsregister får jag en inbjudan att stödja partiledaren Ebba Busch Thor när hon går med i Pridetåget ”för alla människors unika och okränkbara värde”.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Jag blir besviken då företrädarna för ett parti som säger sig satsa på familjen, uppmanar sina medlemmar att gå med i Pridetåget. Här sanktioneras en moralsyn som jag hoppas inte har särskilt många sympatisörer bland KD:s gräsrötter. Vissa i tåget uppträder så vulgärt och utmanande att det inte borde få förekomma i det offentliga rummet. Här manas också till att utmana vedertagna normer och exponeras en promiskuitet som är förödande.

Vi måste betänka att det är en minoritet bland befolkningen som tillhör dessa grupper, fast man i dessa sammanhang kan få uppfattningen att det förhåller sig tvärtom. Bland företrädarna förespråkas sadism och våld, droganvändning i samband med sex, en positiv inställning till prostitution, motstånd till sexköpslagen, annat att förtiga. Inget ansvar utkrävs av de organisationer och myndigheter som aningslöst sponsrar det hela.

Trots att det blivit något av en modegrej att vilja visa sin fördomsfrihet genom att gå med i denna marsch så tror jag inte KD skulle förlora något på att avstå. Utsatta människor inom dessa grupper kan man stötta på annat sätt; genom att okritiskt knalla med förknippas man lätt med allt annat i tåget också. KD som parti borde hålla sig för goda från detta.

Varför satsar inte KD på fler tåg för familjen och på seminarier, där exempelvis förslag till åtgärder för att begränsa de höga abortsiffrorna kunde diskuteras? Varför ska inte den frågan över huvud taget få diskuteras; inte sörjer vi väl om aborttalen minskar?

Det skulle väcka mycket mer respekt än att gå med i den poliskt korrekta strömmen, där inget tillåts ifrågasättas.

Hälsningar från en KD-gräsrot.

Börje Norlén, Akalla

Läs även | Ebba Busch Thor: Därför går jag i Pridetåget

Läs även | En vecka med många budskap

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Förintelsens minnesdag