Kyrkans eget svar visar hur Israel särbehandlas negativt

Svenska kyrkan är så blind i sin fiendskap mot Israel att man inte ens ser att kyrkan i sitt debattinlägg ger ambassadören just de exempel på negativ särbehandling som man själva begär av honom.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Den falska islamistiska agitationen görs till ”sanning” när Svenska kyrkan återigen påstår att Israel bryter mot folkrätten och ockuperar. Det finns inga juridiska fakta som stöder detta. Det är en historierevisionism i likhet med påståendena att det aldrig funnits en judisk stat i området eller någon Förintelse.

Det beslut från San Remo som ratificerades 1922 av NF äger full giltighet och tillerkänner judarna rätten till Palestinaområdet. Det faktum att Jordanien 1948 fördrev judarna från Judéen och Samarien sedan man, i strid med FN:s resolution om delning 181 (från 1947), anfallit Israel och illegalt tillskansat sig områdena, förtar inte judarna rätten att bo där.

Det går inte att ockupera sitt eget land – judarna som utropade staten 1948 bodde redan i Palestina. De anföll ingen. Tvärtom, de försvarade sig mot arabstaternas angreppskrig 1948, 1967 och 1973.

Svenska kyrkan ger FN mandatet att göra lögn till sanning och mörkar att FN:s beslut styrs av skurkstater och oljefriare med Ryssland i spetsen. Likt ett trotsigt barn rentvår man sig i stället med att ”alla andra” tycker så. ”Demokratiska” beslut utan etik och moral är dock bara pöbelvälde.

Svenska kyrkan och Sveriges kristna råd (SKR) hävdar Följeslagarprogrammets opartiskhet enär kyrkoledarna i Jerusalem efterfrågat närvaron. Ett program som utformas på initiativ av ena parten i en konflikt kallas vanligen partsinlaga!

Svenska kyrkan liksom SKR är medlemmar i Kyrkornas världsråd (WCC) och vandrar troget på dess antisemitiska och ersättningsteologiska stig. År 2009 hävdade till exempel dess tidigare generalsekreterare Samuel Kobia i sitt avskedstal att staten Israels existens är ”en synd mot Gud”.

Svenska kyrkan följer Iran, Hamas, Hizbolla och Margot Wallström liksom den palestinska myndigheten i spåren och verkar aktivt i enlighet med dessas etablerade 3D-modell.

1. Demonisering av Israel: Anklagelser om rasism, övervåld och folkrättsbrott samt ensidig rapportering om konflikten.

2. Delegitimering av Israel: Anklagelser om olaglig ockupation och hävdade av rättigheter för så kallade flyktingar att återvända.

3. Dubbelmoral: Betydligt högre krav ställs på Israel än andra stater.

Christer Angerbjörn

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Sommarläger
”När vi inte åker iväg till en lägergård långt borta, utan håller oss hemma kan fler barn vara med. Dels blir det ofta billigare att vara hemma, och dels kan barn som bara råkar se att något händer trilla in spontant”, säger Julia Adolfsson på Frälsningsarmén om att arrangera barnläger i coronatider. 
Foto: Marina Lakotka
Foto: Marina Lakotka
Avkragningen i Luleå