Låt oss be för Sverige under detta valår

Jag tycker det är viktigt och vårt ansvar som kristna att forma en bön för våra folkvalda.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det kom ett brev från en dam på småländska höglandet som hade ett angeläget ärende. Hon hade svårt att sova en natt, upplevde Guds röst som sa;

”Du ska skriva till föreståndarna för de kristna samfunden i Sverige att de ska utlysa en gemensam bön och fastedag för alla kristna i Sverige för att vi ska få en god överhet i vårt land. Många känner sig maktlösa när värderingar som strider mot mitt ord tar över mer och mer. Ni är inte maktlösa. Ta upp vapnen som ligger vid era fötter och jag ska strida för er.”

Så långt brevet och vad damen upplevde som Herrens ord till vår tid och vårt land. Det är valår i år, jag kan känna att maningen ovan är god och i enlighet med Guds vilja. Vi har ord i skriften om att be för överheten. Jag mötte en av våra riksdagsmän för någon vecka sedan och sa att jag allt som oftast ber för arbetet i riksdag och regering, det var uppskattat. Jag tycker det är viktigt och vårt ansvar som kristna att forma en bön för våra folkvalda. Och nog är det som beskrivs i kvinnas bön ovan – att de värderingar som Guds ord står för och som vårt lands lagar så länge byggt på alltmer tappar i värde.

Svenska Alliansmissionen har detta år gått in i målsättningen att återerövra Guds ord. Något våra fäder en gång erövrade, de blev kallade läsare och fick vara med och se vårt land förvandlas. Något vi har ärvt men som för oss nog tappat i intensitet. Vapnen vid våra fötter i kvinnans bön tolkar jag som Guds ord, för det är levande och verksamt och skarpare än något tveeggat svärd. Det är en utmaning att låta det ordet leva i och med oss.

Och det är en utmaning att det ordet ska få forma och vägleda våra folkvalda. Så ta gärna maningen ovan till dig, be och fasta för vårt land och dess överhet. Det är en möjlighet men också ett ansvar för oss kristna. Jag tänker att det är en positiv input för den enskilde politikern men inte minst av yttersta vikt för vårt land att den vägledning och de värderingar som Guds ord innehåller får komma till uttryck i regering och riksdag. Så tänker jag, hur tänker du?

Guds välsignelse!

Kjell Larsson, missionsföreståndare Svenska alliansmissionen

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium
Foto: Leif R Jansson / TT