Martin Nilsson: Tack EFK för Ära19 – en Jesuscentrerad festival

Under de 27 festivaler, konferenser och läger som jag sedan 2016 har varit en del av är Ära19 den absolut bästa.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Under de 27 festivaler, konferenser och läger som jag sedan 2016 har varit en del av, är Ära19 den absolut bästa. Så Jesuscentrerade dagar har jag aldrig varit med om under mitt deltagande i olika samfund och kyrkor. Fokus på tillbedjan och bön är precis vad vårt land och min generation behöver.

Nytänkandet och modet att våga förändra från Frizon och Torpkonferensen ska hedras. Fantastiska Worship nights där vi ungdomar från hela Sverige äntligen har musik, låtar, möblering och ljudnivåer som vi efterfrågar. Ett tydligt mål från det fantastiska ledningsteamet: frälsning. En röd tråd gällande predikningar och lovsång.

Djupa undervisningspass har blandats med lovsång från olika lovsångsteam. En gemenskap och atmosfär som var så påtaglig att det är ett under att inte brandlarmet gick.

Under förmiddagsgudstjänsten på söndagen hade vi äran att bli ledda i lovsång av ett team från Mongoliet, ett land som EFK skickade ut missionärer till för tio år sedan. Detta i sig, att få se den frukt som EFK har planterat, var fantastiskt.

Teamet startade med att dela två vittnesbörd och efter det sjunga en mongolisk sång vilket var mycket starkt. Efter det sjöng vi tillsammans några lovsånger. När man tror att det inte kunde bli bättre gjorde teamet en övergång från en engelsk låt till temalåten på svenska. Jublet ekade i den gamla ladan när mongolerna började sjunga: ”Vi vill ge dig ära, ära. Hela himlen sjunger helig”.

Under predikan drog ett rejält åskväder in över ladan vilket gjorde att strömmen stängdes av på grund av säkerhetsmässiga skäl, något som inte stoppade oss från att sjunga ”unplugged worship” tillsammans. ”Vi behöver regn på vår jord” ropades ut samtidigt som vi sjöng ”Let it rain, let it rain. Open the floodgates of heaven”. En avslutning som var så stark och fantastisk på alla sätt och vis att ord inte räcker till att beskriva det.

Tack EFK att Ära19 blev till! Jag hoppas att denna karismatik finns kvar under Ära20.

Martin NilssonFjugesta
 

Se också: TV: Strömmen försvann men lovsången fortsatte på Ära19

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Explosionen i Beirut
Johanna Svanelind arbetar för Act Svenska kyrkan i Beirut, men är just nu i Sverige. - Den värsta chocken har börjat lägga sig, men det har varit tunga dagar, säger hon om explosionerna i staden.
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Fysiska gudstjänster
Dan Salomonsson, Sara Mellergård, Krister Liljegren.
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Kyrkoledarval i Equmeniakyrkan