Mona Valter säger sanningen om islam

1,3 miljarder muslimer saknar frihet att lämna sin religion.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Samtidigt som kristna i Mellanöstern flyr för sina liv under islams tyranni uppmanar rektor Martin Nihlgård Mona Valter att inte svartmåla islam samtidigt som han själv sprider lögner.

Mona Valter skriver vad hon har hört och varit med om. Koran­verserna som hon citerar är inga dammiga lösryckta citat från en förfluten tid. Tyvärr praktiseras detta i dag år 2014 framför våra ögon!

Martin Nihlgård sätter också likhetstecken mellan nyfascism och kritiskt tänkande. Att anklaga Mona Valter för att ”göra gemensam sak med nyfascister” är förenklat och förfärligt kränkande. Mona Valter är en mycket modig kvinna som vågar kritisera islam.

Trots att Martin Nihlgård uppger sig ha studerat islamologi, verkar han inte ha någon kunskap om hur det är att leva i ett muslimskt samhälle, under islamiska lagar. 1,3 miljarder muslimer saknar frihet att lämna sin religion.

I länder där islam är majoritetsreligion är det förbjudet och förenat med livsfara att bli ateist, eller att konvertera till en annan religion. Icke-muslimer behandlas som andraklassens medborgare och en konvertit från islam har ingen rätt att existera.

Några exempel som Dagenläsarna känner till:

Meriam, en 27-årig läkare i Sudan, dömd till döden anklagad för apostasi är ännu inte fri.

Asia Bibi, en fembarnsmamma i Pakistan som sitter fängslad sedan 2009 anklagad för hädelse mot profeten Mohammed.

Saeed, som sitter fängslad i Iran för att ha lämnat islam.

Fler exempel finns på: freedom2worship.org.

Christina Fahmi, Kairo

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Melodifestivalen
"Nordens kallelsestund"
Foto: Rickard Bransell, Himlen TV7
Foto: Rickard Bransell, Himlen TV7