Otillräckligt svar om OAS-rörelsen och Rom

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kommentar till Mats Olofssons insändare 17/9 samt Berit Simonssons svar den 18/9.

Skulle tro att fler än jag hade önskat ett offentligt svar från OAS-rörelsens ledning på insändaren. Mats Olofsson ställer högst relevanta frågor och då Berit Simonsson säger sig inte känna igen beskrivningen av OAS-mötet, menar jag att detta väcker fler frågor. Inte var väl utställningen om Maria som Himlens drottning och Marie himmelsfärd med mera något som insändarskribenten hittat på? Och att det var dagliga meditationer utifrån ignatiansk spiritualitet framgick ju tydligt i programfoldern för OAS-mötet.

Säkert fanns mycket god undervisning vid OAS-mötet. Besökte det inte själv, men har många kristna vänner som deltar i OAS-möten. Dock är bland annat oklarheten i förhållandet till Romersk Katolska Kyrkan något som får mig personligen att tveka och undra.

I boken ”Ny endräkt” av Peter Artman om den nya ekumeniken, framgår tydligt att man strävar efter en enhet under påven i Rom. Men är verkligen Rom-tåget vägen framåt för evangeliskt kristna i Sverige? Anar att detta kan vara obekväma frågor. Men de måste få ställas. Och få svar!

Torvald Petersson

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Dagen från Järvaveckan
Premium
Foto: Urban Thoms