"Postnord bör byta namn till Postsyd"

Nu har vi blivit varse att tidningen Dagen inte kan ges ut de dagar som vi prenumeranter har köpt tidningen för.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Anledningen är att Postnord inte vill eller orkar dela ut tidningen från postnummer 82 ... och norröver. Nu söker tidningen Dagen andra lösningar vilket är hedervärt och nödvändigt. Men den stora frågan är varför ett bolag som ägs till 60 procent av svenska staten och 40 procent av danska staten, inte önskar ge medborgarna samma möjligheter som de som bor i Stockholms­området eller söder ut att läsa den dagstidning som de prenumererar på. Nu får de den tidigast efter två dagar.

Vi som bor i Norrland får ofta höra att vi är en tärande del av vårt land. Men under valtider då sägs det ganska många vackra ord. Till exempel ”hela Sverige skall leva” och ”alla skall känna trygghet var man än bor” med mera.

Nu borde Postnord tänka om och göra rätt. Se till att ni lyckas med att distribuera tidningar till Norrland. Ert kapital i bolaget borde kunna ta sådana kostnader.

För det är väl inte meningen att ni som äger 60 procent av bolaget, alltså svenska staten, vill att Norrland skall avfolkas, diskrimineras. Vi ”norrläningar” vet vad ni får för avkastning av den norra delen av landet i form av vattenkraft, malm och träråvara.

Fy skäms Postnord för ert agerande. Ni borde byta namn till Postsyd eller Postsen.

Lennart Ljung, Bygdsiljum, Dagenprenumerant i cirka 50 år

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Ledare
Premium
Foto: Maya Alleruzzo