Postnord: Ny postlag bakom förseningar

Nya postregleringen har bland annat inneburit minskad mängd post som flygs, skriver Postnords Kennet Bergsten, i en debattreplik.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I en insändare skriver Lennart Ljung den 19 oktober om att Postnord inte delar ut tidningen Dagen i norra Sverige. Detta stämmer naturligtvis inte. Sedan årsskiftet har Sverige en ny postreglering, som bland annat innebär att post får ta två dagar på sig att nå sina mottagare. Bakgrunden är det minskade behovet hos svenska folket att skicka fysiska brev som kommer fram över en natt.

Det har bland annat inneburit att Postnord kan minska mängden post som flygs och i stället använda mer miljövänliga marktransporter. Det påverkar i första hand de brev som färdas långt från där de lämnats in till där de ska lämnas ut. Den största delen av försändelserna kommer fortfarande fram över natt, men där en försändelse gör en lång resa kan det ta två dagar. Det är sträckan som avgör, inte vart försändelsen ska.

Kennet Bergsten, tf regionchef Postnord region Nord.

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KONVERTITEN ABBAS
Joakim Hagerius.
Foto: Natanel Gindemo
LUCIA