RFSU:s förtryck

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Varför vågar inte Uppsala universitet, det fria ordets högborg, dela ut det viktiga priset om arbete mot trafficking som Skandinavien Human Rights Layers dedikerat till Drottning Silvia? Att Drottningen inte vågar ta emot priset var ju inte förvånande efter det massmediala påhoppet! Genom lögn och misstänkliggörande av RFSU:s pressansvarige Josefin Morge spreds illvillig PR, som tog sig otäcka uttrycksformer när Aftonbladet fick tag i det felaktiga påståendet att det var abortmotståndare som ville få PR i frågan. 

När ska dessa grupper, såsom RFSU och radikala abortförespråkare, förstå att fri åsikt och fritt tänkande inte nödvändigtvis är detsamma som deras egen tanke och åsikt? Det förtryck som utövas dödar alla former av konstruktiva samtal om värderelaterade frågor. Ämnen som abort, homosexualitet, islam eller Israel har inte en chans i de fria tankarnas luftrum. Där gäller den ”rätt tänkande” hopens lära och åsikter. Endast de som tänker och talar som dem själva har giltighet att uttrycka sina åsikter! Andra åsikter bör förföljas, och då företrädesvis av de ”rättänkande”!  

Kerstin Fjärrfors

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT