Sveket mot de förföljda kristna

Det går bara ett litet tag innan det faller i glömskans djupa hav igen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Debatt

Lars Adaktusson har kastat ljus över det faktum att det är så få som bryr sig om världens i dag mest utsatta och förföljda grupp av människor. Situationen är värre än någonsin för världens kristna. Detta möts av en dånande tystnad från medier och ledande politiker. Vilket svek detta är, vilken skam att inte bry sig. Nu är det inte första gången det händer att man läser att någon slår larm om det här, förhoppningsvis är det inte heller sista gången det här uppmärksammas i medier. Men trots det faktum att det då och då händer att det här har lyfts fram i offentlighetens ljus – där bland annat DN:s ledarskribent, Erik Helmerson, kan nämnas – går det bara ett litet tag innan det faller i glömskans djupa hav igen, utan att någon tagit någon som helst notis om det.

Peter Paulsson skriver i nummer 11 av Open Doors tidning om en professor som är från Nigeria och som besökte Sverige för ett tag sen. Han sa följande ord: ”Vi behöver era förböner, för vi förföljs för vår tro. Men du ska också veta att vi ber för er, eftersom ni förförs från er tro.”

Tony Malmqvist, Vetlanda

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.