Sverre Larsson: Stödet till Utbult var ett stöd till KD

Magnus Jacobsson, Uddevalla, skriver i en debattartikel (Dagen den 5 september) bland annat följande: "Min fråga till Sverre Larsson och Stanley Sjöberg är enkel: med vilket andligt mandat gick ni ut och hävdade att jag inte stod upp för kristna värden? Har ni frågat någon av Uddevallas kristna ledare innan ni beslöt er för att ställa en troende mot en annan under valet 2010?"

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Mitt svar: Bäste Magnus Jacobsson. För min del har jag aldrig haft vare sig andligt eller oandligt mandat att ställa en broder mot en annan. Gud bevare oss från sådant! Eftersom jag inte ens kände till ditt namn och fullständigt saknade kunskap om din person när jag turnerade i Bohuslän med Roland Utbult 2010 är din misstanke mot mig helt gripen ur luften. Först efter valet såg jag ditt namn i medierna och fick klart för mig vem du är och din besvikelse efter ett förlorat personval.

Ingen som deltog i mina möten i Bohuslän har heller till mig framfört något klagomål på mina tal - vare sig om LP-verksamheten som var mitt huvudsakliga ämne - eller min rekommendation av Roland Utbult som riksdagsman. Att presentera KD och tala varmt för partiet i så många gudstjänster ansåg jag då som mitt lilla bidrag till det kristna parti som jag en gång var med om att bilda. Det föll sig mycket naturligt när jag hade en KD-kandidat med på samma plattform och när valet låg så nära i tid.

Själv nämnde Utbult aldrig ett ord om sin kandidatur, vilket jag den gången tyckte var lite märkligt, men nu förstår jag att det kan upplevas vara en känslig konkurrenssituation att ha sitt namn på en valsedel. Jag beklagar att jag i min iver för KD bidrog till att göra andra KD:are ledsna. Det var aldrig tänkt så.

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
KYRKATTACKEN I SRI LANKA
Premium
Foto: Gemunu Amarasinghe