SVT förmedlar skev världsbild

En märklig prioritering, anser jag.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läser på SVTs hemsida att 80  000 personer hade deltagit i demonstrationer för hbt-personers rättigheter i Mexico City och det kan man väl rapportera om ifall man vill.

Men samtidigt demonstrerar mer än tio gånger så många (minst 800 000 personer) för sin kristna tro på Jesus och mot korruption och orättvisor i Sao Paolo! Var ligger logiken i att SVT väljer att inte rapportera om den?

Vissa företeelser vill Sveriges Television tydligen visa även om de är förhållandevis små medan andra vill man inte visa även om de är förhållandevis stora. En märklig prioritering anser jag.

På detta sätt luras ju svensken att få en skev bild av vad som händer i världen och vad som är störst och viktigast för människor.

Att Pride i Sverige är ett omhuldat skötebarn av media, det har man märkt klart och tydligt genom åren, vilket gäller det mesta som RFSL gör. Medan det som kristna kyrkor gör inte alls ges någon större uppmärksamhet oavsett hur bra det är eller hur många som deltar, det märks inte minst när Jesusmanifestationen pågår i Stockholm.

Hur resonerar man? Är det så att vissa företeelser inte får eller bör visas upp i SVT på grund av någon form av politisk agenda eller censur?

R. Strandberg

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT