Teskeds-metoden

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Vad kan en helt vanlig människa göra inför en våldsam eldsvåda? Han kan försöka fly från lågorna och lämna alla som inte kan springa eller har någonstans att springa åt sitt öde. Han kan stå bredvid och oja sig. Han kan skylla på andra. Och han kan fylla den tesked har har i handen med vatten, om och om igen, och skvätta på elden.Alla har vi en tesked.I dessa dagar måste varje fredligt sinnad människa hämta vatten, åtminstone så mycket som krävs för att fylla sin sked, och kasta det mot elden: göra sin röst hörd, protestera mot krigsförbrytelser på båda sidor, hjälpa offren för dessa krigsförbrytelser, demonstrera, övertala, skriva, debattera, samla stöd för vettiga kompromisser, motsätta sig den fortsatta israeliska ockupationen och den islamiska/antisemitiska kampanjen för Israels utplånande. Eldsvådan är verkligen stor och skeden i var mans hand sannerligen mycket liten – ändå måste han använda den.
Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Nyheter
Valdag i Israel
Nyheter blir rafflande. Premiärminister Benjamin Netanyahus högerparti Likud och tidigare ÖB:n Benny Gantz mittenparti Blåvitt ligger jämsides i de sista opinionsmätningarna. Det blir en rafflande rösträkning efter valet imorgon. 
Foto: Oded Balilty
Foto: Oded Balilty