Ur led är tiden – Citykonditoriet lägger ned

Var ska vi nu ta vägen?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

”Ur led är tiden”, ett 400 år gammalt bevingat citat ur Hamlet av Shakespeare, känns aktuellt att tillämpa på nyheten från Stockholms frikyrkovärld som drabbar mig i min tillvaro som naturaliserad invånare i Stockholm, alltsedan kärleken drabbade mitt norrländska hjärta för mer än 40 år sedan. Nyheten som skakade om min vardag var att Citykonditoriet kommer att stängas för allmänheten i början av det nya året.

Denna fristad i storstadsdjungeln, med den vackra miljön, de goda bakverken och den avslappnade atmosfären, dit jag gärna tog med en vän på fika och där jag i den rogivande omgivningen fått många intressanta intervjuobjekt att öppna sina hjärtan. Var ska vi nu ta vägen?

Kära Citykyrkans ledning, finns det verkligen inte möjlighet att ha denna pärla i storstadsstressen öppen, åtminstone i begränsad omfattning?

Jag tror att jag gör mig till tolk för många som uppskattar att kunna styra stegen hit med en vän och prata förtroligt om livet över en kopp kaffe, men nu har förlorat en av de mest självklara platserna för detta enkla vardagsnöje, när jag vädjar om förståelse för oss fans av den unika atmosfären i anrika Citykonditoriet.

Börje Norlén, frilansjournalist och pensionär

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT