Utan Jesus ingen frälsning

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Martin Lönnebos radband, den så kallade frälsarkransen, har på senare tid haft en enastående framgång, inte bara inom Svenska kyrkan, utan numera även inom bland annat pingströrelsen.

Den naturliga frågan som man måste ställa sig är: Hur kan man ha en frälsarkrans utan en Frälsare? Det finns en Gudspärla, men ingen Jesuspärla i radbandet! Ingenstans i de 18 meditationer som åtföljer pärlorna nämns Jesus. Faktum är att Jesus inte nämns alls i den introduktionsbok som följer med frälsarkransen. Martin Lönnebo har, som han själv uttrycker det, skapat ”ett böneband som alla kan använda, oavsett religiös tillhörighet”. Ett radband som alltså inte talar om Jesus och därmed inte heller om den frälsning som Bibeln talar om.

I Apostlagärningarna 4:12 står: ”Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himmelen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi kan bli frälsta!”

Martin Lönnebos frälsarkrans kan kanske förmedla frid - men någon frälsning erbjuder den inte. Till det behövs det en Frälsare. I Johannesevangeliet 1:12 står det: ”Men åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.”

Ja, Jesus är verkligen en stötesten! Att han är det för andra religionsföreträdare är ju inte svårt att förstå men håller han på att bli det också för oss som kallar oss kristna?

I Lukasevangeliet 18:8 frågar Jesus: ” Men Människosonen, ska han finna någon tro här på jorden när han kommer?”

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Ledare
Premium
"Det handlar om slöja i dag, men vem vet vad som ska förbjudas i morgon? Det är som sagt lättare att starta en lavin än att stoppa den", skriver Joel Hallford aproppå M-förslaget om att utreda slöjförbud i skolan.
Foto: TT
Foto: TT