Våra relationer är viktiga för Gud

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Förstår vi hur allvarligt Gud ser på våra relationer? Vi ska älska varandra, förlåta varandra och har överseende med varandras fel och brister; ”Älska din nästa som dig själv”. Jesus säger:

”För om ni förlåter dem som har gjort fel mot er, ska er Fader i himlen också förlåta er. Men om ni inte förlåter andra deras överträdelser, kommer han inte att förlåta er era.” (Matt 6:1–15 NUB)

Vi har kanske alla upplevt någon gång att vänner säger upp kontakten med en, och det verkar öka mer och mer. Häromdagen hörde jag en kristen person berätta att flera i dennes vänkrets blivit ”uppsagda” som vänner.

Att världens barn inte förlåter varandra kan vi kanske inte påverka. Men vi som kallas Guds barn är skyldiga att förlåta och älska varandra. Må Gud hjälpa oss att vara rädda om varandra Ann-Britt Strandh

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (100%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

1 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium Debatt om religionsfrihet och diskriminering - var går gränsen, under Dala Pride 2019 i Falun. Från vänster: Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun, Gull Törnegren religionsvetare och etiker från Högskolan i Dalarna, Öyvind Tholvsen, pastor i Lugnetkyrkan och Christina Eriksson, kyrkoherde i Svenska kyrkan, Falu pastorat.
Foto: Thomas Österberg
Foto: Thomas Österberg