Vem ska besvara bönen Fader vår?

Jag tror att bönen har fått sitt svar genom Jesus själv.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

När nu Dagen publicerar en artikelserie om bönen Fader vår och dess olika punkter kan jag inte låta bli att kommentera. De flesta pastorer och kristna tidningar har någon gång en serie betraktelser över bönen Fader vår. Men hur är det möjligt att ingen har upptäckt att det är en bön till Gud, som HAN ska besvara?

Efter ett par artiklar i Dagen ser jag samma tendens. Man talar hela tiden om vad VI ska göra för att Guds namn ska bli helgat och för att Guds rike ska komma. Och hur vi ska leva för att göra Guds vilja och så vidare. Och så blir det hela en ganska krävande, lagisk undervisning, men vem var det som skulle besvara bönen?

Som någon påpekat var detta en judisk bön i det gamla förbundet och när Jesus uppmanar sina lärjungar att be så är man fortfarande kvar i det gamla förbundet men något nytt skulle födas fram. Gud skulle svara på denna bön.

Guds stora svar är Jesus själv och det han fick fullborda på jorden. Jag tror att bönen har fått sitt svar genom Jesus själv. Guds namn blir ärat och helgat genom Jesus. Guds rike kom till jorden genom Jesus. Guds vilja sker på jorden genom Jesus. Han är det levande brödet som har kommit ner från himlen. I honom har vi fullständig förlåtelse och han är vårt skydd mot det onda.

Gud, Fadern är det som har initiativet och när Jesus ropar ut från korset: Det är fullbordat då är bönen besvarad även om det finns en fullbordan kvar i Jesu återkomst.

Bönen borde formas om till en tacksägelsebön om den ska vara med i våra kyrkor. Ett tack för att Jesus har blivit Guds svar på varje punkt i bönen Fader vår.

  Bo Carlsson

pastor, Björkvik

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
- Körsång är en stor verksamhet i Sverige, en viktig verksamhet, sa Anders Tegnell på torsdagens presskonferens.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Bibeln i skolan
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo