Vem tar upp kampen med Hillsong?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I Stockholm satsas det stenhårt på ålderssegregation i Jesu namn. Här ser vi ett relativt nytt fenomen: ungdomarna sugs upp i Hillsong. Kampen om de unga kristna är igång. De som har bäst ungdomsarbete vinner.

Mycket är bra med Hillsong. Felet består i om andra kyrkor och församlingar inte kan matcha dem, då dör alternativen bort. Och till slut får vi bara ett antal moderna och starka församlingar som här i Stockholm, där mycket redan i dag kretsar kring ”de stora”: Södermalmskyrkan, Hillsong, stora spanska och internationella församlingar (för yngre), Filadelfia och S:ta Clara kyrka (för äldre). Ålders- och språksegregationen är långt driven. En församling för alla känns här som en utopi.

Det gäller att vara hårt profilerad och bäst på något, då går det bra. Svenska kyrkan har fortfarande det bredaste utbudet för äldre men har det svårt med de unga.

Gamla och unga kristna blir alltmer åtskilda. Är man inte ungdomsledare eller har egna barn träffar man i dag sällan ungdomar i kyrkan. Själv är jag 64 och inser att ungdomar inte behöver något annat av mig än mina pengar. Detta är framtidens storstadskyrkomodell. Är den biblisk?                     

Leif Andreasson, Bagarmossen

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Maria Gustin Bergström och Stefan Gustavsson landar helt olika då Sverige är på väg att ta fram en ny migrationspolitik.
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord