Vi behöver inte vara oroliga – men vakna

Guds Ande verkar påtagligt bland människor i dag.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Efter presidentvalet i USA den 8 november, då fastighetsmagnaten Donald Trump vann, har debattens vågor gått höga i alla tänkbara media. En affärsman­ utan politisk erfarenhet blir ny president i världens mäktigaste nation.

Jag vet inte mycket om Donald Trump, men ett är säkert, denna valkampanj har inte varit lik någon tidigare. Att de minst omtyckta kandidaterna nominerats­ säger mig att något är väldigt skevt i det politiska USA.

Alla tycks ha en uppfattning om Donald Trump. Många ser honom som en skurk som kan bli en katastrof för världssamfundet.

Somliga menar att han är utvald för att agera i riktning mot en ny världsordning! Några svenska debattinlägg visar intressant nog på detta.

Carl Bildt skrev i en kolumn i Washington Post: ”Om man lyssnar på vad Donald Trump har sagt under och före valkampanjen så är det här slutet på västvärlden som vi känner den, …, han sänder de värsta tänkbara signalerna till Europa.”

Åke Hällzon i Hemmets Vän analyserade Donald Trumps seger i en negativ ledarartikel: ”Amerikanska valresultatet en mardröm för världen. Donald Trumps seger över Hillary Clinton är en chock. … likheterna mellan Donald Trumps kampanj och 1930-talets Europa (är) slående. Nu väntar en svår och riskabel tid. Den nya världsordningen är här.”

Dagen efter valet skrev teologen Olof Edsinger i Världen idag: ”Västvärlden skakar i sina grundvalar.”

Vad detta än står för kan vi konstatera att det är märkliga och allvarliga tider. Fredsprojektet EU skakas i grunden. Världssamfundet lider av krig, våld, terror och social missär som tilltar. Är Sverige ett undantag? Nej, tidningsrubrikerna säger något annat:

Humanitär katastrof, Sverige! Snart kan pappor vara överflödiga!? Kris för Sveriges välfärdsmodell! Ska Putin inta Sverige? Polisen klarar inte sitt uppdrag!

Men det finns en annan bild av Sverige också. Guds Ande verkar påtagligt bland människor i dag. Vi ser inte en stor väckelse ännu, men det är små rännilar av Andens levande vatten här och där.

Som kristna behöver vi inte vara oroliga, men vakna. Jesus sa till sina lärjungar att de inte skulle oroas. Tron på Jesus ger verklig frid (Joh. 14:1; 16:33). Nu är det tid att studera Bibelns profetiska ord. Det är ljuset som kan leda oss rätt i en mörk omgivning, som en kompass i en svårnavigerad terräng (2 Petr. 1:16-21). Ta vara på adventstiden och julens ledighet och läs under bön de löftesrika profetiorna som gäller den yttersta tiden. På så sätt kan vi närma oss Fridsfursten, Jesus Kristus och vänta hans ankomst!

Claes-Göran Bergstrand,

Hässelby

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Fysiska gudstjänster
Dan Salomonsson, Sara Mellergård, Krister Liljegren.
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Foto: Natanael Gindemo & Privat