Vi kan välkomna fler invandrare

De gamla ränderna i SD vill inte gå ur och ibland formerar de sig till svastikor.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Har alla som röstar på SD köpt all deras retorik? Jag tror inte det, men om grunden är dålig blir husbygget dåligt. Den politiska successionsordningen tenderar att vidmakthållas. Så ni som röstat på SD, ta en funderare över vem ni slagit följe med.

De etablerade partierna borde ha sett till att bygga billiga hyresrätter som räcker till alla som behöver någonstans att bo. Vi kommer aldrig att få arbetstillfällen till alla arbetsföra i Sverige – det ser bland annat vårt omvärldsberoende till – men invandrare har visat sin entreprenörsanda och tar gärna de jobb som står till buds, vilket ibland utnyttjas av svenskar. Tar vi emot för många migranter till Sverige? 116 000 personer invandrade och folkbokfördes i Sverige detta år men samma år flyttade 65 000 från Sverige, så nettoinvandringen var 50 000 personer.

Vi kan ju också ta med i beräkningen de 1,2 miljoner aborter som har utförts i Sverige sedan 1975 och de äldsta av dessa ofödda barn skulle alltså ha varit kring 40 år i dag. För att fylla upp tomrummet efter alla dessa skulle vi kunna välkomna många fler invandrare. Industrin söker efter kvalificerade arbetare till jobb som ratas av våra ungdomar. Inom gruppen av vuxna nysvenskar finns en stor investeringspotential för att få fram arbetare till våra företag. ”Råämnena” är goda och investeringen i utbildning och integrering väl värd sitt pris. Vi behöver också skatteintäkter för att kunna finansiera en allt större andel av äldre i samhället. Men integrationspolitiken behöver förbättras och här kan vi lära av länder som Kanada. Läs gärna mer på Svenskt Näringslivs hemsida om det. Det är inte alltid så lätt att bli medborgare i Sverige vare sig man är ofödd eller utomlandsfödd.

Bo Westin

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium
Foto: Leif R Jansson / TT