05 december 2021

En tidning på kristen grundDokument

Dagen granskar Följeslagarna på plats

En passionerad debatt rasar kring de kristna följeslagarna på Västbanken. Ensidigt pro-palestinska, säger kritiker. För folkrätt och mänskliga rättigheter, säger anhängare. Officiella palestinska och israeliska talespersoner har aldrig hört talas om gruppen - men vid vägspärren i Betlehem är den svenska representanten välkänd.

Det kristna följeslagarprogrammet kritiseras av den israeliska organisationen NGO Monitor för påstått extrema uttalanden som gränsar till antisemitiska. Kritiken tillbakavisas av följeslagarorganisatinen EAPPI.
Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration och är inloggad kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Arne Lapidus

Arne Lapidus

Arne Lapidus är Dagens korrespondent i Israel.

Fler artiklar