Här är bubblarna strax utanför listan

Biskopar och frikyrkoledare, ingen av dem letade sig in på listan. Här motiverar vi varför.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

Att lista kristna hör inte till vanligheten, och du som läsare tycker säkert att vi missade en hel del bra namn. Exempelvis finns inte en enda av de traditionella frikyrkornas ledare med på listan. Därmed inte sagt att de gör ett dåligt jobb, men det vi kan konstatera är att i den stora samhällsdebatten är de traditionella frikyrkoledare som bortblåsta.

Samma sak gäller Svenska kyrkans biskopar. Till skillnad från frikyrkoledarna får biskoparna betydligt mer medieutrymme, men det är bara ärkebiskopen som når ut brett i riksmedier. Övriga 13 biskopar gör främst avtryck i lokalpressen, där de är verksamma, samt i kristna tidningar. Det räcker inte för att hamna på vår lista. Det finns andra områden som vi också saknar namn ifrån. Var är exempelvis de idrottare som tackar Gud efter segern? Internationellt är det inte ovanligt, men i Sverige är det svårt att hitta elitidrottare som pratar tro. Vi efterfrågar också näringslivets toppar? När vågar de prata om annat än pengar? Var finns den kristna Youtubern som pratar tro till unga?

Bubblare:

Jayne Svenungsson, Alexander ”Rackar-Alex” Hermansson, Gustav Fridolin, Alice Bah Kuhnke, Ebba Busch Thor, Jonas Gardell, Simon Ådahl, Erik Helmersson, Niklas Piensoho, Helle Klein, KG Hammar, Göran Skytte, John Sjögren, Daniel Alm, Eva Brunne, Sofia Camnerin, Lasse Svensson och Ulf Bjereld.