Lotta Gröning: Jag ser inga tecken på att utvecklingen kommer att vända för Kristdemokraterna

Hur tror du att Kristdemokraternas framtid ser ut? Lotta Gröning, krönikör i Expressen:

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

"Jag trodde att Ebba Busch Thor skulle klara sig bra, men det ser inte så ut. KD får det tufft i det kommande valet, inte minst eftersom Moderaterna har det så tufft. KD brukar få många stödröster från de andra Allianspartierna, så det ser knivigt ut.

Något måste göras för att vända utvecklingen, men ser inga tecken på det. Jag håller faktiskt på att räkna ut Kristdemokraterna. Ebba verkar ha gjort sig osams inåt i partiet, då hon satte dit sina egna. När hon tillträdde bytte hon ut riksdagsgruppens ordförande och vice partiledare, och jag tror inte att man ska omge sig med sådana som man själv vill ha och tycker om.

Sedan har hon inte tagit ledarrollen, eftersom hon inte får med sig folk. Senast jag såg henne var när hon sjöng i tv. Att hon är föräldraledig, det skulle inte jag ha tid med, med tanke på läget i partiet. Om KD åker ur riksdagen spelar det roll, framförallt för Alliansen, som har stora problem just nu. Och jag tycker att det är tråkigt om det skulle bli färre partier i riksdagen. Det behövs olika röster, jag tror inte bara på stora bjässar. Men sedan gäller det att sköta sina kort väl."

Debatt