Partiledarutfrågningen: Så uppfattade vi Anders Ygeman (S)

Vad uttryckte Anders Ygeman (S) (som ersatte Stefan Löfven) egentligen under Dagens och Uppsala pingsts partiledarutfrågningar tidigare i vår? Detta är intrycken som utfrågarna Felicia Ferreira och Dan Salomonsson hade av hans svar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

Dan Salomonsson om Ygeman: Det var ingen tvekan om att kyrkan inte var hans sammanhang, men jag upplevde honom ändå inte som obekväm. Han var rakryggad i det han stod för, och det fanns inget publikfrieri från hans sida. Det var också intressant att höra hur han förhåller sig till textraderna i Internationalen, där man sjunger ”i höjden vi ej hälsa, ej gudar, furstar stå oss bi. Nej, själva vi oss frälsa”. Det här distanserade han sig ifrån, och påpekade att sången i arbetarrörelsen inte fungerar som en bekännelse.

Felicia Ferreira om Ygeman: Jag hade ganska höga förväntningar på mötet med Ygeman, eftersom han ger intryck av att vara en mycket sympatisk person och politiker, vilket han visade sig vara även i verkligheten. På scen tyckte jag dock att helhetsintrycket blev något blekare än förväntat. Han kom inte ut på banan ordentligt kring de ideologiska frågorna. Möjligen beror det på att de sitter i regeringsställning och han har svårt att kryssa mellan minorna.

Så uppfattade vi de andra partiledarna.
 

Läs också: Ygeman (S): Barn ska inte pådyvlas religion i skolan

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Socialdemokraterna

Alla tidigare artiklar