Partiledarutfrågningen: Så uppfattade vi Ebba Busch Thor (KD)

Vad uttryckte partiledaren Ebba Busch Thor (KD) egentligen under Dagens och Uppsala pingsts partiledarutfrågningar tidigare i vår? Detta är intrycken som utfrågarna Felicia Ferreira och Dan Salomonsson hade av partiledarens svar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

Dan Salomonsson om KD-ledaren: Ebba Busch Thor var, liksom flera andra, tydlig med sin personliga tro och sitt personliga kristna engagemang. Mitt personliga intryck är att hon har en stor begåvning. Jag fick, trots opinionsläget, ingen känsla av att vi mötte en partiledare i desperation. Snarare tvärtom, hon strök under att det fanns många möjligheter och att hon även välkomnar stödrösterna på partiet. Jag upplever inte att hon drivs av opinionsvindarna, utan har sin uppfattning oavsett om hon skulle sitta i riksdagen eller inte.

Felicia Ferreira om KD-ledaren: Det märktes att Ebba Busch Thor var på hemmaplan och hon hade många supportrar i publiken. Samtidigt är kyrkan en av de svårare arenorna för henne. Både eftersom det är svårt att vara ”profet i sin egen stad”, men också att vara i en kyrka och resonera kring svåra etiska frågor som abort och dödshjälp. Jag upplevde att hon tog sig tid till att försöka förklara för åhörarna hur hon kommit fram till olika ställningstaganden.

Så uppfattade vi de andra partiledarna.
 

Läs också: Ebba Busch Thor: Jesus är blocköverskridande

 

 

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården