Partiledarutfrågningen: Så uppfattade vi Jimmie Åkesson (SD)

Vad uttryckte partiledaren Jimmie Åkesson (SD) egentligen under Dagens och Uppsala pingsts partiledarutfrågningar tidigare i vår? Detta är intrycken som utfrågarna Elisabeth Sandlund och Dan Salomonsson hade av partiledarens svar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

Dan Salomonsson om SD-ledaren: Publikrekordet på utfrågningskvällarna är ett tecken på att Åkesson väcker starka känslor. Det som jag slogs av i mötet med honom är att han är reflekterad och verkligen förmådde samtala bortom slagorden. Hans sätt att öppna för den personliga situationen, med historien om utmattningen, gjorde att samtalet gav mycket rum för personen Jimmie Åkesson. Han kändes definitivt bekväm i kyrkan, men jag har ingen uppfattning om hur starkt stöd han har inom de kyrkliga kretsarna. Det var påfallande många i publiken som kom dit som vi vanligtvis inte brukar se.

Elisabeth Sandlund om SD-ledaren: Jimmie Åkesson är en mycket skicklig politiker och retoriker. Han vet exakt var gränserna går för hur och vad han kan säga i känsliga frågor. För mig var det extra svårt att lyssna med ett öppet sinne, eftersom han står så långt från mina egna hållningar. Med de flesta ideologier kan jag sympatisera delvis, men med SD är det mycket svårare.

Jag tror på honom när han säger att det var EU-motståndet som lockade honom till partiet, men det förklarar inte varför han köpt SD:s övriga ideologi.

Så uppfattade vi de andra partiledarna.
 

Läs också: Jimmie Åkesson: ”Jag kan inte säga att jag tror på Gud”

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar