Ulf Ekman: Viktigt för Kristdemokraterna att inte skämmas för den kristna värdegrunden

Hur tror du att Kristdemokraternas framtid ser ut? Ulf Ekman, grundare av Livets ord, numera katolik:

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

"Jag tror att de har en viktig framtid. Att de ska kunna formulera sitt budskap klart och tydligt och inte vara rädd för den första delen av det där ordet i partinamnet. ”Krist”. Det är viktigt, man får inte glömma bort det, annars framstår man som ett allmänborgerligt alternativ och då kan man lika gärna välja något annat. Klarar man det, och kan kommunicera sina spetsfrågor, då kan det gå bra, inte minst då det svajar för Moderaterna.

I en politisk terräng där folk står och svajar mellan många olika partier, både höger och vänster, tror jag verkligen det finns ett utrymme för KD, med tydlig klar och empatisk politik. Men det är viktigt att inte skämmas för den kristna värdegrunden, det måste man stå fast vid, sakfrågor förändras med tidens gång.

Sedan gäller det att kommunicera till den unga generationen. Man måste komma bort från att man skulle vara de äldres parti. Visst är det bra med en ung partiledare, men det behövs också en politik som landar väldigt tydligt i de unga människornas behov. Det tror jag Kristdemokraterna har, men de måste nå ut med det."