Dotter går emot ”profet” om Obama och vit makt

Dottern till pastorn och ”profeten” Rick Joyner i USA protesterar mot att hennes pappa och andra evangeliska pastorer lägger skulden för vit makt-rörelsens utbredande på Barack Obama.
– Det är inte okej. Jag är ledsen, säger Anna Jane Joyner i en video på sociala medier.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hon har nu startat en Facebookgrupp för pastorsbarn vars föräldrar aktivt stöder presidenten Donald Trump. Det var när hennes pappa nyligen uttalade sig offentligt, om att rasismen nästan hade försvunnit innan Obama tillträdde som president, som Anna Jane Joyner fick nog.

Dottern har nu gjort en egen videoinspelning som fått stor spridning i sociala medier.

"Ni är inte ensamma"

– Jag vill säga att jag är ledsen, till alla mina svarta och kristna vänner som känner sig djupt sårade och svikna av människor som min pappa, som under de senaste veckorna inte har stått upp för vad Jesus stod för, och som står för farliga och skadliga idéer, säger hon i videon.

– Jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma och att jag står med er i den här allvarliga striden kring vårt lands själ. Jag arbetar tillsammans med er för att övervinna det förtryckande system som har skadat så många färgade människor, säger Anna Jane Joyner.

Del av profetrörelsen

Pastor Rick Joyner är i dag ledare för Morning Star Ministries i Fort Mill, South Carolina, och en del av den så kallade profetrörelsen. Han var en tid kopplad till den så kallade Lakelandväckelsen, och har även uttalat profetior kring Sverige.

Han har de senaste dagarna också kallat massmedierna för "terrorister" och "djävulens redskap". Även detta har Anna Jane Joyner tagit avstånd ifrån.