EFK använder nya verktyg för att tala om tro

Många kristna tycker det är svårt att berätta om sin tro för vänner och arbetskamrater.Därför satsar Evangeliska frikyrkan i höst på att ge konkreta tips och övningar i att dela den egna tron med andra.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det kan tyckas självklart att kunna tala om sin kristna tro. Men i stället har allt fler kristna tappat självförtroendet och blivit analfabeter på det här området. Evangeliska frikyrkan (EFK) har identifierat saken och bjuder närmsta tiden in till flera utbildningar i att dela evangeliet med människor runtomkring.

– På något sätt har vi kanske överintellektualiserat och gjort det för komplicerat. Många kristna verkar tro att de måste kunna svara på alla frågor som kan komma, och så tappar vi det mest basala i stället, säger Cahtrine Nygren, programledare inom Sverigeprogrammet hos EFK.

–  Jag anar också att kristna lever i föreställningen att människor inte är intresserade av tro. Vi behöver börja våga dela med oss, så att vi får nya erfarenheter.

Helgutbildning

”Following and fishing – efterföljelsen och de goda nyheterna” är temat på en helgutbildning som anordnas i slutet av september i Ryttargårdskyrkan i Linköping samt hos New Life i Alvik, Stockholm.

Praktiska övningar

En rad praktiska övningar står på programmet, som riktar sig till helt vanliga kristna, Allt ifrån att kartlägga det egna kontaktnätet och fundera över varför det är viktigt att dela evangeliet – till att få pröva på ett antal bibeltexter som kan vara lämpliga att läsa med en person som är nyfiken på kristen tro.

– Vi kommer också att få öva på att framföra den egna berättelsen om vägen till tro, och vad det kristna livet innebär. Vidare få en modell för hur jag på några minuter kan förklara hur världen ser ut och vad Gud har tänkt för oss, säger Cahtrine Nygren.

Australierna Steve och Michelle Addison i missionsnätverket Move kommer att hålla i träningshelgerna. Tanken är att det framöver ska bli uppföljningar med allt mer av lokala svenska ledare i spetsen.

Pionjärträningsskola

Under hösten anordnar EFK också en pionjärträningsskola vid tre helgträffar i Ryttargårdskyrkan i Linköping eller åtta vardagskvällar hos New Life i Alvik, Stockholm. Även här finns vardagsevangelisation på schemat.

Ytterligare en större satsning kring att dela med sig av den kristna tron görs i höst i Stockholm under konferensen ”Re:Boot” (ungefär ”omstart”). Den 4–6 november arrangeras den av det ekumeniska församlingsgrundarnätverket, där även EFK ingår.

Amerikanskt besök

Då kommer amerikanske Neil Cole, författaren bakom boken ”Organic church” för första gången till Sverige och Södertörnkyrkan i Huddinge. Neil Cole har jobbat mycket med mindre så kallade ”enkla församlingar” som växer fram – ofta kallade husförsamlingar – med stark inriktning på att nå nya människor med budskapet om Jesus.

Vid Sverigebesöket kommer Neil Cole att tala om ett DNA för multiplikation av nya lärjungar och församlingar.

Läs fler artiklar om Evangeliska frikyrkan

Alla tidigare artiklar

Kommentera artikeln

Du som kommenterar på Dagen.se måste ha ett Facebook-konto och följa våra regler.
Lilla Erstagården