Ekumenisk kyrkgrupp: Tänk om, Trump!

"Genom de kristna skrifterna instrueras vi att ta hand om de fattiga och de mest utsatta", skriver National Council of Churches (NCC).

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Inför fredagens installation, då Donald Trump blev USA:s 45:e president, uttryckte NCC stor oro för den politik som Trump har sagt att han tänker föra.

"Vi har allvarliga farhågor om att en föreslagen politisk agenda som, om den antas, kommer att utsätta de mest utsatta bland oss för fara. Genom de kristna skrifterna instrueras vi att ta hand om de fattiga och de mest utsatta", skriver NCC i ett öppet brev till Trump.

"Obamacare", som Barack Obama införde under sina år vid makten, samt andra sociala skyddsnät är några av sakerna som tas upp i brevet. Dessutom namnges tre personer, Stephen Bannon, Jefferson Beauregard Sessions och Michael Flynn, som har fått politiska nyckelposter av Donald Trump. Enligt NCC personifierar trion "extremistiska, rasistiska och perifera världsbilder som vi anser är moraliskt oförenliga med kristna principer om att älska sin nästa".

Brevet, som även har undertecknats av bland annat Konferensen för nationella svarta kyrkor, avslutas med en uppmaning till Donald Trump om att han ska "bevara, skydda och försvara vår nation genom att göra det hårda arbete som krävs för att förena vårt land och föra oss i riktning mot en rättvis, hållbar och rättvis framtid som lever upp till idealen och Amerikas löfte".

National Council of Churches (NCC) representerar 45 miljoner människor i mer än 100 000 lokala församlingar över hela USA.

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar