Elisabeth Svantesson stöttar Ulf Kristersson som partiledare

Ulf Kristersson vill bli ny partiledare i Moderaterna efter Anna Kinberg Batra. Och han får stöd från Elisabeth Svantesson, som också nämnts i diskussionen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson ger sitt fulla stöd till Ulf Kristersson och skriver på Facebook att hon kommer att lägga sin röst på honom vid partistämman i oktober.

"Ulf är den person som jag tror är bäst lämpad att bli Moderaternas nästa partiordförande, samla partiet och stärka förtroendet för vår politik."

Är redan del av partitoppen

Ulf Kristersson är i dag ekonomisk-politisk talesperson, en del av partitoppen och i allra högsta grad ansvarig för dagens moderata politik. Någon större skillnad mot Anna Kinberg Batra kommer det inte bli med honom vid rodret.

– Jag står helt bakom vår politik och tycker att vi har lagt en bra grund. Vi har format den här politiken tillsammans, det finns inga stora skillnader där, säger han till TT.

"Vill bygga ett lag"

– Jag tror att man ibland överdriver partiledarens betydelse. Jag vill bygga ett lag.

Och i sitt lag vill han, enligt TT, ha med sig partiets båda vice ordföranden, Helsingborgs kommunalråd Peter Danielsson och Elisabeth Svantesson.

Fyra moderata länsförbund har hittills sagt att de nominerar Ulf Kristersson till partiledareposten – Dalarna, Norrbotten, Södermanland och Västerbotten.

Moderaterna väljer ny partiledare vid en extrastämma den 1 oktober.