Equmenias nya ordförande: Barnen ska få med sig budskapet

Ny ordförande, satsning på ideella ledare och en galakväll där goda exempel lyftes fram. Det hände på Equmenias riksstämma i helgen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Till riksstämman i Tibro kom 260 deltagare varav 159 ombud. De valde Ludvig Essebro till ordförande efter Joakim Lundqvist.

– Känns jättebra att ha fått förtroendet av våra lokala föreningar, säger Ludvig Essebro som bor i Vännäs och sitter i Equmenias styrelse sedan 2011.

Vad vill du göra som ordförande?

– En sak jag vill bidra till är att möjliggöra att ännu fler barn- och ungdomar i våra lokalföreningar ska få med sig budskapet om Jesus. Det brinner jag verkligen för.

Mer delaktig styrelse

Ludvig kommer inte att vara heltidsarvoderad, som sin företrädare, utan fortsätter sina studier till jägmästare och blir deltidsarvoderad.

– Det gör att vi kan få en större delaktighet i styrelsen, berättar Ludvig Essebro.

Joakim Lundqvist går in i en ny tjänst som en av två biträdande generalsekreterare med inriktning på det nationella arbetet. Den andre är Magnus Sternegård som har regionerna som sitt område.

I den verksamhetsplan som klubbades igenom ingår en utbildningssatsning för ideella ledare som pågår från hösten 2017 till hösten 2018.

– Vi vill ge alla våra duktiga ledare bättre verktyg att vara goda ledare i sina lokalföreningar, säger Joakim Lundqvist.

Hjälpa unga vuxna

Beslut togs om att underlätta för lokalföreningar att ta hand om unga vuxna som flyttar till en ort för att exempelvis studera. Samverkansavtalet med Scouterna skrevs under av styrelsen efter att det först visats för ombuden på påverkanstorget.

En galakväll hölls då flera goda exempel lyftes fram. Priser delades ut i fem olika kategorier och vinnarna fick 5 000 kronor var som ska användas i deras respektive lokalföreningar.

Pris till Jakobskyrkan

Utmärkelsen för särskilda insatser kring medlemsrekrytering gick till Equmenia Jakobsbergskyrkan.

– Det är roligt att lyfta fram fantastiska insatser som görs i de lokala sammanhangen och som normalt inte får så stor uppmärksamhet, säger Joakim Lundqvist.