EU-ledare full under besök hos påven

En polsk parlamentariker har gått till attack mot Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker som påstås ha varit full under en audiens hos påven.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var den 24 mars som EU-ledarna togs emot av påve Franciskus i Vatikanen i syfte att uppmärksamma 60 år av Europeiska unionen och Romfördraget.

Delegationen leddes av Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU-parlamentets ordförande Donald Tusk.

Nu anklagas Juncker av en polsk parlamentariker, Krystyna Pawlowicz, för att ha varit full under mötet med påven, skriver Catholic Herald. I ett brev till den luxemburgske kristdemokraten skriver hon att hans uppförande var "osmakligt" och "oacceptabelt" och att det var "stötande inte bara mot påven Franciskus utan också mot de närvarande stats- och regeringscheferna". Krystyna Pawlowicz skriver också, enligt tidningen, att Junckers "alkoholberoende" riskerar att skada hela Europeiska unionen. Hon uppmanar honom att ta en funderare över det inträffade.

Media har vid flera tillfällen under de gångna åren spekulerat i huruvida Jean-Claude Juncker har alkoholproblem, men EU-ledaren har tillbakavisat uppgifterna.