Ex-medlem i Westboro: Så överlevde jag sekten

Hon var i flera år medlem i den omstridda församlingen Westboro Baptist Church. Nu träder Lauren Drain fram med sin berättelse: "Jag blev hjärntvättad".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hon och hennes familj kom med i kyrkan efter att hennes pappa gjort en dokumentär om församlingen. I dag är hon inte längre medlem i Westboro Baptist Church, som hon beskriver som en sekt.

Församlingen med sin pastor Fred Phelps i spetsen, har gjort sig känd för sina hårda angrepp mot homosexuella, en inställning som Lauren Drain menar går till överdrift och färgar av sig på det mesta som församlingen företar sig.

-De ger homosexuella skulden för allt dåligt som händer i samhället och drar slutsatsen att Gud kommer att straffa ett samhälle som accepterar homosexualitet, säger hon enligt theblaze.com.

I en ny bok med titeln "Banished: Surviving My Years in the Westboro Baptist Church" (på svenska: "Bannlyst: Hur jag överlevde åren i församlingen Westboro Baptist Church") berättar hon om hur det var att tillhöra församlingen.

Själv blev hon utesluten och fick inte ha någon kontakt med sin familj, en upplevelse hon beskriver som traumatisk och mycket svår att hantera. Hennes omdöme om församlingen är hård och hon vill varna andra för att hamna i klorna på Fred Phelps:

-Jag blev hjärntvättad, säger Lauren Drain som medverkade i en radioshow med den kände amerikanske programledaren Glenn Beck, där Westboro Baptist Church granskades.