Arkens bibelskola firar 30 - vill fortsätta upprätta människor

Många har fått sina liv förvandlade tack vare skolan. Det säger pastor Linda Bergling som för 30 år sedan startade församlingen Arkens bibelskola.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Över 4 000 elever har tagit examen på bibelskolan ”Jesus helar och upprättar”. Skolan startade strax efter församlingen grundades och syftet var detsamma, att ”rusta Guds folk”, som Linda Bergling uttrycker det. Bibliskt helande, med Jesus i centrum, har varit hennes kallelse.

Bibelkunskap, tro samt själens och kroppens helande är fokus i undervisningen.

Skolan har två linjer.

Den som kanske mest sticker ut jämfört med andra skolor, och även andra bibelskolor, är ”upprättelselinjen”. Man kan gå ett år där och just i år är det ett 60-tal elever.

– Där får man vila och återhämtning, berättar hon. Linda Bergling berättar att hon sett många exempel på människor som gått den linjen och vars liv förvandlats.

Det är ofta personer som är slutkörda, kanske sjukskrivna, eller utarbetade. Hon poängterar att man inte behöver ha en psykiatrisk diagnos för att gå där.

På den andra linjen, träningsprogrammet, kan man gå i tre år och man får i olika steg förbereda sig för helandetjänst. Första året är man ganska mycket inriktad på bön, bland annat att be för andra bibelskoleelever. Andra året innehåller mycket ledarträning och det tredje innefattar praktik.

– För oss är det viktigt att varva teori och praktik och att eleven blir klar över sin kallelse, säger Linda Bergling.

När du tänker tillbaka på de 30 åren, vad är det som lyser starkast?

– Att se så många tusen människor bli helade och upprättade, det gläder mitt hjärta.

– Mitt mål har alltid varit att inspirera lokala församlingar till helandetjänst. Det är mötet med Jesus som förvandlar människors liv, säger hon.

30-årsjubileet av skolan firar församlingen Arken i Kungsängen, norr om Stockholm, i samband med den återkommande konferensen ”Jesus helar och upprättar”, den 24–26 november.